La Massana

Un llegat per descobrir L’especial encant dels pobles de la Massana i el seu important llegat romànic ens permet retrocedir en el temps, passar el llindar de l’edat mitjana i traslladar-nos a l’Europa de fa uns segles, per tal de fer-nos sentir com a ciutadans de l’Andorra medieval. La Massana és una parròquia per gaudir de la natura amb la família o els amics. A l’hivern, l’esport estrella, l’esquí, es combina amb altres disciplines, com les raquetes de neu, l’esquí de muntanya, les bicicletes de neu, les passejades a cavall... I quan la neu es fon, les excursions al parc natural del Comapedrosa són una experiència única per conèixer la flora i la fauna d’alta muntanya i recórrer les rutes marcades basant-se en diferents graus de dificultat. La Massana està presidida pel pic més alt del Principat d’Andorra, el Comapedrosa, de 2.942 metres. Des d’aquest gegant de pedra la vista és espectacular. A més els excursionistes disposen de l’únic refugi guardat de la parròquia. A l’estiu, les estacions d’esquí canvien l’esport blanc per una gran varietat d’opcions: BTT, rutes en 4x4, escalada, barranquisme, parcs infantils... Vallnord - Pal Arinsal és l’autèntic Mountain Park dels Pirineus. Els turistes més exigents trobaran a la Massana una àmplia varietat d’activitats. A la parròquia hi ha diverses esglésies romàniques, com la de Sant Cristòfol d’Anyós i la de Sant Climent de Pal. Quant a museus, casa Rull de Sispony, trasllada el visitant a la vida quotidiana d’una família de pagesos adinerada del segle XIX. La joia museística de la Massana és la Farga Rossell, que mostra el funcionament d’una de les més importants foneries del país. Pel que fa a la gastronomia, la cuina massanenca és de muntanya, amb predomini de la carn de porc, aus, caça, bolets i verdures. Per tota la parròquia hi ha diversos restaurants tradicionals. Als comerços de la Massana hi trobareu des dels embotits més típics del país fins a les últimes tendències en moda.Un llegat per descobrir
L’especial encant dels pobles de la Massana i el seu important llegat romànic ens permet retrocedir en el temps, passar el llindar de l’edat mitjana i traslladar-nos a l’Europa de fa uns segles, per tal de fer-nos sentir com a ciutadans de l’Andorra medieval.

La Massana és una parròquia per gaudir de la natura amb la família o els amics. A l’hivern, l’esport estrella, l’esquí, es combina amb altres disciplines, com les raquetes de neu, l’esquí de muntanya, les bicicletes de neu, les passejades a cavall…

I quan la neu es fon, les excursions al parc natural del Comapedrosa són una experiència única per conèixer la flora i laUn llegat per descobrir L’especial encant dels pobles de la Massana i el seu important llegat romànic ens permet retrocedir en el temps, passar el llindar de l’edat mitjana i traslladar-nos a l’Europa de fa uns segles, per tal de fer-nos sentir com a ciutadans de l’Andorra medieval. La Massana és una parròquia per gaudir de la natura amb la família o els amics. A l’hivern, l’esport estrella, l’esquí, es combina amb altres disciplines, com les raquetes de neu, l’esquí de muntanya, les bicicletes de neu, les passejades a cavall... I quan la neu es fon, les excursions al parc natural del Comapedrosa són una experiència única per conèixer la flora i la fauna d’alta muntanya i recórrer les rutes marcades basant-se en diferents graus de dificultat. La Massana està presidida pel pic més alt del Principat d’Andorra, el Comapedrosa, de 2.942 metres. Des d’aquest gegant de pedra la vista és espectacular. A més els excursionistes disposen de l’únic refugi guardat de la parròquia. A l’estiu, les estacions d’esquí canvien l’esport blanc per una gran varietat d’opcions: BTT, rutes en 4x4, escalada, barranquisme, parcs infantils... Vallnord - Pal Arinsal és l’autèntic Mountain Park dels Pirineus. Els turistes més exigents trobaran a la Massana una àmplia varietat d’activitats. A la parròquia hi ha diverses esglésies romàniques, com la de Sant Cristòfol d’Anyós i la de Sant Climent de Pal. Quant a museus, casa Rull de Sispony, trasllada el visitant a la vida quotidiana d’una família de pagesos adinerada del segle XIX. La joia museística de la Massana és la Farga Rossell, que mostra el funcionament d’una de les més importants foneries del país. Pel que fa a la gastronomia, la cuina massanenca és de muntanya, amb predomini de la carn de porc, aus, caça, bolets i verdures. Per tota la parròquia hi ha diversos restaurants tradicionals. Als comerços de la Massana hi trobareu des dels embotits més típics del país fins a les últimes tendències en moda. fauna d’alta muntanya i recórrer les rutes marcades basant-se en diferents graus de dificultat.

La Massana està presidida pel pic més alt del Principat d’Andorra, el Comapedrosa, de 2.942 metres. Des d’aquest gegant de pedra la vista és espectacular.
A més els excursionistes disposen de l’únic refugi guardat de la parròquia. A l’estiu, les estacions d’esquí canvien l’esport blanc per una gran varietat d’opcions: BTT, rutes en 4×4, escalada, barranquisme, parcs infantils…

Vallnord – Pal Arinsal és l’autèntic Mountain Park dels Pirineus.Un llegat per descobrir L’especial encant dels pobles de la Massana i el seu important llegat romànic ens permet retrocedir en el temps, passar el llindar de l’edat mitjana i traslladar-nos a l’Europa de fa uns segles, per tal de fer-nos sentir com a ciutadans de l’Andorra medieval. La Massana és una parròquia per gaudir de la natura amb la família o els amics. A l’hivern, l’esport estrella, l’esquí, es combina amb altres disciplines, com les raquetes de neu, l’esquí de muntanya, les bicicletes de neu, les passejades a cavall... I quan la neu es fon, les excursions al parc natural del Comapedrosa són una experiència única per conèixer la flora i la fauna d’alta muntanya i recórrer les rutes marcades basant-se en diferents graus de dificultat. La Massana està presidida pel pic més alt del Principat d’Andorra, el Comapedrosa, de 2.942 metres. Des d’aquest gegant de pedra la vista és espectacular. A més els excursionistes disposen de l’únic refugi guardat de la parròquia. A l’estiu, les estacions d’esquí canvien l’esport blanc per una gran varietat d’opcions: BTT, rutes en 4x4, escalada, barranquisme, parcs infantils... Vallnord - Pal Arinsal és l’autèntic Mountain Park dels Pirineus. Els turistes més exigents trobaran a la Massana una àmplia varietat d’activitats. A la parròquia hi ha diverses esglésies romàniques, com la de Sant Cristòfol d’Anyós i la de Sant Climent de Pal. Quant a museus, casa Rull de Sispony, trasllada el visitant a la vida quotidiana d’una família de pagesos adinerada del segle XIX. La joia museística de la Massana és la Farga Rossell, que mostra el funcionament d’una de les més importants foneries del país. Pel que fa a la gastronomia, la cuina massanenca és de muntanya, amb predomini de la carn de porc, aus, caça, bolets i verdures. Per tota la parròquia hi ha diversos restaurants tradicionals. Als comerços de la Massana hi trobareu des dels embotits més típics del país fins a les últimes tendències en moda.

Els turistes més exigents trobaran a la Massana una àmplia varietat d’activitats. A la parròquia hi ha diverses esglésies romàniques, com la de Sant Cristòfol d’Anyós i la de Sant Climent de Pal. Quant a museus, casa Rull de Sispony, trasllada el visitant a la vida quotidiana d’una família de pagesos adinerada del segle XIX.

La joia museística de la Massana és la Farga Rossell, que mostra el funcionament d’una de les més importants foneries del país.
Pel que fa a la gastronomia, la cuina massanenca és de muntanya, amb predomini de la carn de porc, aus, caça, bolets i verdures. Per tota la parròquia hi ha diversos restaurants tradicionals. Als comerços de la Massana hi trobareu des dels embotits més típics del país fins a les últimes tendències en moda.